Блажка Димитрова - @blagichkacooks

Блажка Димитрова

За един по-качествен живот. За една по-вкусна храна", е заразителното мото на Blagichka – първият в страната ресторант, стремящ се към изцяло нулев отпадък, който допълва линията на благородните си каузи осигурявайки работа на младежи в неравностойно положение. Неговата създателка Блажка Димитрова (съосновател на неправителствената организация „Нулев отпадъкБългария") е сериен вдъхновител на тема как да купуваме само най-необходимото, да редуцираме употребата на това, което не можем да изключим от ежедневието си, и да използваме отново и отново нещата, с които вече сме се сдобили.

Мария Андреева - @marie.andreeva

Мария Андреева

След като завършва френската гимназия в Бургас, Мария Андреева се мести в Ница, където прекарва близо три години, преди да се завърне на родна земя. Споделя, че с гордост носи титлата "морско дете" и се чувства жива единствено и само между май и септември. В Instagram профила си, Мария споделя живота в цялата му многоцветност, мечтаейки за далечни пътешествия, спонтанни приключения и много любов!

Рада Бонева - @radah.b

Рада Бонева

Любовта към дрехите втора употреба и желанието да разчупи предразсъдъците карат Рада Бонева да създаде своя блог - Thrift Sheep. Освен това, очевидно обича овцете и игрите на думи. Рада обича всичко зелено - от дрехите, през храната, до начина на живот и мислене. В края на 2019 блогът ѝ предприема естественото си продължение, в лицето на едноименен подкаст, или иначе казано Радини вълнения.

Симона Стилиянова (zerowastesofia)

Симона Стилиянова

Симона Стилиянова е автор на блога за устойчив градски начин на живот - Zero Waste Sofia и картата "Чешмите в България”. В ежедневието си се стреми да генерира минимални количества отпадъци, а чрез блога цели да покаже, че забързаното градско ежедневие може да бъде устойчиво без много усилия. Симона е съосновател на стартъпа Основа, който помага на бизнеса у нас да бъде по-зелен. Сред признанията за работата ѝ за намаляване на замърсяването, са отличията в класации като Forbes 30 под 30, списъкът на иноваторите в сферата на климата за Централна и Източна Европа от Ashoka Global и EIT Climate KIC CEE и конкурса на ЕК за социални иновации.

Категории за гласуване

Моля оставете своя глас за останалите категории

SPONSORS

Media Sponsors